Tantra

De spiritualiteit van Tantra houdt in dat je je aandacht naar binnen richt om je bewust te worden van er zich innerlijk in je afspeelt.  Onder de oppervlakte van wat je kent van jezelf is een schat aan mogelijkheden te ontdekken die je bij je kracht, liefde, vertrouwen, vreugde, stilte en rust brengen. Het is een proces van zelfacceptatie waarin je leert om bij je innerlijke ervaring te blijven, bij datgene wat van binnen je aandacht vraagt. Stil staan bij je ervaring van het moment, leren gevoelens toe te staan en bewust te worden van de patronen waarbij je het contact met jezelf verliest. Je seksuele/ vitale energie gaat stromen als je je opent naar jezelf, de ander en het leven.

Tantra-workshops en groepen voor vrouwen
Een  vrouwengroep of workshop geeft je inspiratie om een liefdevolle relatie met jezelf aan te gaan, om werkelijk in contact met jezelf en je gevoelens te kunnen zijn.

Tantra geeft je nieuwe ervaringen van jezelf die voedend en ontspannend zijn en je innerlijk ruimte geven. Het is een proces waarbij je kan leren  jezelf serieus te nemen, trouw te zijn aan jezelf en bij jezelf te blijven in het contact met de ander.

De wezenlijke kracht van een vrouw ligt in haar gevoeligheid en sensitiviteit en het vermogen om kwetsbaar te zijn. Je wordt uitgenodigd je te openen voor alles wat zich in je voordoet met de vraag of je kan toestaan wat er gebeurt en erbij aanwezig kan zijn. Je gaat zien waar je je verzet tegen dat wat in je is en hoe je weggaat van jezelf. Door het toestaan van je gevoelservaring kan innerlijke spanning oplossen, gaat je energie meer stromen en komt het levendige in je vrij. De ervaring dichter bij jezelf te zijn geeft je ruimte, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

De werkvormen die we gebruiken zijn: actieve meditaties, lichaamswerk, dans, inquiry, deelronde en tantrische oefeningen.

 

© Copyright Praktijk Ceder | Yoga, Massage & Innerlijke groei
Webdesign: Isisart

 

show
 
close