Zelfonderzoek: individuele sessie

Als je het even niet meer weet, je iedere keer tegen hetzelfde aanloopt, gespannenheid en stress ervaart of bij een depressie kan een individuele sessie hulp bieden. Ook als je een verlangen hebt om innerlijk een groeiproces door te maken kunnen sessies iets voor je betekenen.
Met de methode ‘inquiry’ maak je direct contact met je innerlijke ervaring in het moment. Je lichamelijke sensaties zijn de ingang van het onderzoek naar de diepere lagen in jezelf. Door het volgen van wat zich van binnen aandient en het directe contact ermee leer je jezelf beter kennen en ontstaat er inzicht in hoe patronen, gedachten en overtuigingen je gevoel en je functioneren beïnvloeden en inperken.
Een belangrijk aspect van het werk is om bij datgene wat je ervaart aanwezig te blijven, daar waar je meestal geneigd bent om van weg te gaan. Dat zijn vaak de sensaties en gevoelens (bijv. onrust, zwaarte, onzekerheid, boosheid) die je niet wilt voelen.
Deze afwijzing maakt dat je het contact met je innerlijk kwijtraakt en je leven zich meer en meer in je hoofd afspeelt en dat er lichamelijke en psychische klachten kunnen ontstaan.
Om de verbinding met je innerlijke stroom te herstellen is het (h)erkennen en toestaan van al je gevoelens belangrijk als ook het begrip waar ze vandaan komen.
Er kunnen zich dan verschuivingen voordoen die je openen voor een diepere ervaring van jezelf, waardoor een proces van zelfacceptatie op gang kan komen. Er komt meer ruimte om je innerlijke kwaliteiten, je eigenwaarde te ervaren en om jezelf te durven zijn.

Voor wie
Als je jezelf beter wilt leren kennen en je meer bewust wil worden wie je werkelijk bent.
Als je  gedeprimeerd voelt en het leven ervaart als zinloos en uitzichtloos.
Als je een negatief zelfbeeld hebt en een gebrek aan eigenwaarde.
Als je een gevoel hebt vastgelopen te zijn.
Als je onzeker en angstig voelt.
Als je behoefte hebt aan zingeving en verdieping.
Als je spannings en stressklachten hebt.
Als je meer helderheid wil over thema’s in je leven.

Kosten: € 55, duur sessie 75 min.

 

 

© Copyright Praktijk Ceder | Yoga, Massage & Innerlijke groei
Webdesign: Isisart

 

show
 
close